Alle opleidingen / trainingen op een rij

Leefstijlcoaching “Nog nooit zoveel geleerd”

Leefstijlcoaching voor Voedingsprofessionals
De gezondheidszorg in Nederland is aan het veranderen van ziekte en zorg naar gedrag en gezondheid. Veel voorkomende klachten en kwalen, al dan niet voortkomend uit de zogenaamde ‘welvaartsziekten’,  kunnen voorkomen worden door aanpassingen in de leefstijl. Niet alleen de aanpassing in de voeding en beweging is onderdeel van de begeleiding, ook is het van belang om rust en ontspanning in onze leefstijl aan te pakken.

Als gewichtsconsulent/voedingsdeskundige begeleidt en coacht u uw cliënten al naar een gezond gewicht. Naast de voedingsbegeleiding zijn er vaak meerdere aanpassingen in de leefstijl nodig om tot het doel te komen.
Een zeer belangrijk aspect in de begeleiding is naast de informatieoverdracht,  het coachen van uw cliënt in de gedragsverandering naar een gezonde leefstijl. De opleiding wordt zeer goed gewaardeerd en een van de studenten gaf aan dat ze “nog nooit zoveel geleerd in één opleiding” [ Lees meer ] voor nadere informatie, lesrooster en inschrijving.

Zeer complete basisopleiding

Gewichtsconsulent BGN geaccrediteerd!
Volg de opleiding Gewichtsconsulent en behaal tevens het BGN erkende bijscholingscertificaat Visie Coachtraining. Deze opleiding is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Alleen gewichtsconsulenten die hun opleiding hebben behaald bij een geaccrediteerde opleider kunnen zich aansluiten bij deze beroepsvereniging. Eén van de voordelen van aansluiting bij de BGN is dat uw voorlichting en begeleiding vaak worden vergoed bij veel zorgverzekeraars.
Lees meer ] voor meer informatie, lesrooster en inschrijving.

Voorkom overgewicht in de opvoeding

Kind en Natuurlijke voeding ( 15 BGN-punten)
Deze 6- daagse specialisatie opleiding is bedoeld voor professionals die kinderen in verschillende leeftijdsfasen (met overgewicht) en hun ouders willen coachen naar een gezonde leefstijl. Het voorkomen van overgewicht is één van de belangrijkste pijlers. is er sprake van overgewicht dan krijgt de porffesional de juiste kennis en tools om de kinderen te coachen en ouders in het traject te betrekken met hun belangrijke rol. In de opleiding leer je ook op welke manier je kookworkshops kan geven, voor ouders en/of kinderen.

Accreditaties
Deze scholing is geaccrediteerd door BGN. Na succesvolle afronding worden BGN leden op de BGN website als specialist Kind en Voeding aangemerkt! Het levert 15 BGN nascholingspunten op. Deze scholing is tevens geaccrediteerd door de stichting KTNO (tbv VBAG, BATC en LVNG). [ Klik hier ] voor nadere informatie, lesrooster en inschrijving.

Let’s Go, Powerwalk !

Training Powerwalking Coach ( 3 BGN-punten)

U weet als geen ander hoe belangrijk een gezonde leefstijl is en na het volgen van deze training voegt u daad bij het woord; u gaat Powerwalken met uw cliënten. Wandelen met power, wandelen in een verhoogd tempo zonder buiten adem te raken.
Het is uitermate geschikt voor uw cliënten die willen afvallen, meer in beweging willen komen, en lekker in de buitenlucht willen bewegen! U bepaalt zelf of u gaat powerwalken met één van uw cliënten zodat u tegelijkertijd een coachgesprek kan voeren of u gaat voor een groep waarin beweging en sociale contacten bovenaan staan. Samen afvallen, samen powerwalken! Lees meer over de training

Verbeter sportprestaties met de juiste voeding en timing

Sport en Voeding (15 BGN-punten)

Sportprestaties kunnen aanzienlijk verbeterd worden door juiste voeding en goede dosering en timing van eten. In deze opleiding leert u specifieke sportvoeding te vertalen naar een professioneel advies op maat voor duursporters, krachtsporters en teamsporters. Een van de praktijkopdrachten tijdens de opleiding is het begeleiden van een sporter.
Accreditaties
Deze scholing is ook geaccrediteerd door BGN. Na succesvolle afronding worden BGN leden op de BGN website als specialist Sport en Voeding aangemerkt!. Deze scholing is tevens geaccrediteerd door de stichting KTNO (tbv VBAG, BATC en LVNG).[ Lees meer ] voor meer informatie, lesrooster en inschrijving.

Ieder kind verdient het allerbeste; zorg voor een gezonde start!


Gezonde voeding rondom zwangerschap, voor moeder én kind (2,5 BGN-punt)
Een goed begin is het halve werk” gaat zeker op voor het voorkomen van overgewicht en het risico op andere klachten en kwaaltjes. Waar kan men beter beginnen dan aan het begin van een nieuw mensenleven.
Met een gezonde zwangerschap kan de (aanstaande) moeder het risico op overgewicht en andere klachten en kwalen voorkomen bij haar kindje. Hier heeft het kindje zijn héle leven profijt van!

Het wordt wetenschappelijk steeds meer aangetoond hoe groot de invloed van voeding is, voorafgaand en tijdens de zwangerschap, op een mensenleven lang.
De professional krijgt alle informatie om de doelgroep voor te lichten en te adviseren rondom de zwangerschap mbt gezonde voeding en gezonde leefstijl.
Tevens wordt de voeding van de pasgeborene tot en met het 2e levensjaar uitgebreid behandeld.

Klik hier voor meer informatie over de training

Haal het beste uit de cliënt en coach hem/haar naar een gezond doel!

Visie Coachtraining ( BGN geaccrediteerd)
Coachen is iets anders dan adviseren. Een goede coach voorkomt terugval bij de klant! Binnen deze training ontwikkelt u coachingsvaardigheden om mensen te bereiken én binnen hun eigen mogelijkheden een gezonde leefstijl aan te leren.

Als coach zet u uw klant letterlijk en figuurlijk in beweging. De verantwoordelijkheid ligt bij de klant, maar u helpt om doelen duidelijk te stellen en coacht het proces naar het halen van die doelen met als resultaat een blijvend fit, slank en gezond leven.[ Lees meer ] voor nadere informatie, lesrooster en inschrijving.

Beweegconsulent, LSR

Naast goede voeding is gezond bewegen natuurlijk een belangrijk onderdeel in een  gezonde leefstijl. Plezier in bewegen is een belangrijk aspect om te blijven bewegen. Na het volgen van deze opleiding hoeft u uw cliënten niet meer naar een georganiseerde sportclub te sturen of naar een sportschool, maar gaat u juist zelf met uw cliënten aan de slag!

Gecertificeerde opleiding
De opleiding is ontwikkeld door de Nederlandse SportAlliantie en gecertificeerd door het ministerie van VWS.
De opleiding levert ook BGN-Accreditatiepunten op  Lees meer

Beroepsopleiding Voedingsdeskundige
Allround schriftelijke beroepsopleiding (HBO thuisstudie) met optioneel mogelijkheid tot het volgen van praktijkcolleges. Als voedingsdeskundige voorziet u cliënten van gedegen advies op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Gezien de ernst van de huidige overgewichtsproblematiek in Nederland draagt de voedingsdeskundige met het werk een steentje bij aan een gezondere maatschappij. [ Lees meer ] voor nadere informatie, lesrooster en inschrijving.

Praktijkcolleges Voedingsdeskundige

Als aanvulling op de schriftelijke opleiding Voedingsdeskundige verzorgt Kosmeoo Health praktijkcolleges. Deze praktijkcolleges zijn niet verplicht, maar zijn een waardevolle aanvulling op de theorie. Tijdens de praktijklessen wordt de schriftelijke leerstof levendig gemaakt en praktisch toepasbaar. Middels praktijkopdrachten, videomateriaal, rollenspellen krijgt u het vak in de vingers. [ Lees meer ] voor nadere informatie, lesrooster en inschrijving.