We stellen graag onze docenten voor:

Naast hun rol als docent bij Kosmeoo Health, zijn zij allen professionals met hun eigen praktijk in de voeding-sport – en leefstijlbranche.

Kwaliteit staat bij Kosmeoo Health hoog in het vaandel en de praktijkervaring van onze docenten is van grote waarde. De docenten  inspireren en motiveren de studenten en brengen de kneepjes van het vak bij. Onze studenten worden door ons niet alleen voorbereid op het examen maar ook op het aller-leukste beroep!

“De lesdagen vliegen voorbij!”

Ter verbetering van de gezondheid van haar moeder aten ze bij Jessica vroeger thuis zo veel mogelijk biologisch. 25 Jaar geleden was dat nog een hele klus om daar aan te komen en had het zelfs het stempel ‘alternatief’. De brandnetelthee van haar moeder was dan wel even wennen, ze is haar moeder nog altijd erg dankbaar voor haar (op-)voeding..

Dat gezonde voeding niet voor iedereen zo vanzelfsprekend was, kwam ze achter in haar werk als sportinstructrice. De eerste voedingsadviezen die ze gaf waren vooral gebaseerd op eigen ervaring. De verschillende opleidingen die ze daarna heeft gevolgd (o.a. Gewichtsconsulent, orthomoleculaire voedingsconsulent, kind en voeding) hebben haar visie op voeding en gezondheid verdiept en verrijkt. Ook haar vaardigheden met betrekking tot coachen zijn belangrijk in de gedragsverandering van cliënten op weg naar hun gezonde(-re) leefstijl . “Mijn opgedane kennis en de ervaringen breng ik graag over, en de lesdagen vliegen voorbij !”

Jessica van Vliet

“Inspireren en enthousiasmeren voor een gezonde leefstijl”

Anniek ontdekte, voordat ze met haar eigen praktijk begon,  in een persoonlijke zoektocht wat voeding kan betekenen voor een gezond en vitaal leven. Nu zet ze deze ontdekkingen in om anderen te inspireren en hen te begeleiden naar een gezonde leefstijl. ‘Mijn missie is om op grotere schaal mensen te inspireren en enthousiasmeren voor een gezonde leefstijl. Ik geniet ervan wanneer ik anderen zie groeien en gezonde keuzes zie maken na mijn adviezen’. Vanuit haar onderwijsachtergrond is Anniek bekend met didactiek, methodiekontwikkeling en pedagogische werkvormen.

Naast haar werk, loopt ze graag haar hardlooprondjes en kookt en bakt ze met plezier de lekkerste gerechten met puur&onbewerkte ingrediënten voor haar gezin. ‘Hoewel ik een vrij druk leven heb met een gezin en een volle werkweek, geniet ik elke dag van al het goede wat op mijn pad komt’.

Anniek Sturm

“De studenten waarderen mijn praktijkkennis“

Vanaf jongs af aan is Monique geïnteresseerd in gezondheid en voeding. Na jaren gewerkt te hebben als apothekers- en doktersassistente en als zelfstandig sportdocent is ze in 2007 gestart met haar praktijk aan huis als gediplomeerd Gewichtsconsulente. Om zichzelf te blijven ontwikkelen, is ze blijven studeren en heeft ze onder andere de opleiding gezondheidscoach, orthomoleculair gewichtsconsulent en orthomoleculaire voeding gevolgd.

“Ik heb zelf de schriftelijke opleiding tot Gewichtsconsulente gedaan, simpelweg omdat er toendertijd nog geen klassikaal onderwijs voor de opleiding bestond. Wat ik daar heel erg hebt gemist is de praktijkkennis van een docent en het kunnen “sparren” met mede-studenten.”

“Sinds een paar jaar verzorg ik met heel veel plezier de praktijklessen voor Kosmeoo Health. Niets leukers dan mijn meer dan 10 jaar ervaring te mogen delen met de studenten. Ik krijg regelmatig te horen dat mijn studenten dat zeer waarderen. Wie weet tot ziens in de les!ben blij dat ik deze mogelijkheid heb om mijn kennis te mogen delen alsook van de studenten te leren en kijk ernaar uit om jou te ontmoeten bij een volgende opleiding!”

Monique Blonk van Loon:

“Sporten doe ik ook zo graag!”

Haar passie voor voeding startte al op jonge leeftijd. Op de leeftijd van 12 jaar was ze al vaak te vinden in de keuken, aan het kokkerellen en experimenteren met nieuwe recepten. De opleiding Voeding en Diëtetiek was voor haar een mooie stap om meer over voeding te weten te komen.  Daar leerde ze o.a. dat voeding niet alleen lekker is maar vooral ook gezond zou moeten zijn. “Ik moet toegeven dat het soms een uitdaging is hierin de juiste balans te vinden”

“In 2013 heb ik de opleiding Sportdietetiek gedaan en daar o.a. geleerd om juiste keuzes te kunnen maken op het gebied van sportvoeding. Immers zonder goede voeding geen goede sportprestaties. Sporten doe ik zelf ook graag. Hardlopen en dansen zijn mijn passie.

Met veel plezier verzorg ik als docent diverse opleidingen voor Kosmeoo Health. Ik ben blij dat ik deze mogelijkheid heb om mijn kennis te mogen delen alsook van de studenten te leren en kijk ernaar uit om jou te ontmoeten bij een volgende opleiding!”
Indra Jhingoeri

“Hier word ik écht blij van”

Als kind van drie zat Myrna al bij haar moeder op het aanrecht als die aan het koken of bakken was, en hielp haar moeder graag. Tijdens haar studie Voeding en Diëtetiek, vond ze het een feest om zelf te experimenteren met nieuwe producten en andere bereidingstechnieken. Hoe meer ze leerde over voeding, hoe leuker ze het vond om er mee bezig te zijn. Myrna werkt als diëtiste en wordt écht blij als ze voor een groep/ klas kan staan.  Ze volgde een didactische studie en ging doceren aan het MBO. Al eerder was ze betrokken bij Kosmeoo Health en ze is blij dat ze terug is.  “Alles komt bij elkaar waar ik zo graag mee bezig ben; voeding, gezondheid, coachen en lesgeven!”

Myrna Vreede