SuikerMAXdag

De voedselwaakhond Foodwatch heeft vandaag de “Suikermaxdag” geïntroduceerd. Het betreft de overschrijding van de aanbevolen hoeveelheid vrije suikers in onze voeding. Vrije suikers  zijn mono- en disachariden die door de fabrikant of in de keuken worden toegevoegd, en ook de suikers in honing, fruitsappen, fruitconcentraten en stropen.
Kinderen van 4-8 jaar hebben vandaag, 9 juli, al het maximum bereikt van wat de WHO adviseert voor het hele jaar!
De aanbevolen hoeveelheid is minder dan 10% van de totale energie-inname per dag. Voor kinderen van 4-8 jaar is het maximale grammen in suikers ongeveer 30-40 gram per dag. Om een voorbeeld te geven; in een candybar zit al 51 gram vrije suikers en in een pakje appelsap bijna 22 gram! Ook zitten veel van de vrije suikers ‘verstopt’ in onze voeding waardoor onze kinderen onbewust (veel-)teveel binnenkrijgen.

Teveel suiker in de voeding is een risico voor overgewicht en voorkomen is beter dan genezen! Het blijkt namelijk dat het merendeel van de kinderen die last hebben van overgewicht dit ook nog op volwassen leeftijd hebben. Met alle gevolgen van dien!

Je leert er alles over in de specialisatie Kind en natuurlijke voeding. Deze start op vrijdag 4 oktober en er zijn nog enkele plekken vrij!
Heb je vragen, bel 06-54693542 of mail gerust naar informatie@kosmeoo-health.nl